VeteranCafe-Sydkysten

Om Os

Den 5. september fejrer Greve- og Solrød Kommune igen Flagdag for Danmarks udsendte!

På den dag mindes vi, med hinanden og vores ledsagere, de store og små begivenheder, som vi sammen og hver for sig har med hjem fra vores udsendelse.

Hvorfor er det kun på denne dag?

De andre 364 dage lever vi for det meste med disse oplevelser gemt i hver vores rygsæk.
Det gør vi fordi det ikke er os alle, der er så heldige at vi i dagligdagen kan dele oplevelserne med andre, der står os nær.

Vores omgangskreds viser næsten altid den gode vilje og lytter til os.
De prøver at forstå os bedre, men med mindre de selv har oplevet noget lignende, kan det være vanskeligt for dem at tale med om det og helt forstå, hvad det er vi forsøger at dele med dem.

Som tidligere udsendte til henholdsvis Irak, Kroatien, Bosnien, Albanien, Kosovo, Makedonien, Sudan, Afghanistan, Israel, Syrien, Libanon og Kuwait m.fl., har vi dannet en initiativgruppe.

I første omgang vil vi finde ud af om vi har ret i, at der i Greve-Solrød er grundlag for at stifte en Veteran Café.
Vi forestiller os, at Veteran Caféen kan fungere som et mødested for veteraner udsendt for Danmark i international tjeneste. Et sted, hvor ikke bare veteranerne kan mødes med andre veteraner, men også et sted hvor pårørende, herunder børn, vil kunne opbygge fællesskaber omkring det at være pårørende til en veteran.

Det kunne indledningsvis f.eks. være uformelle åbent hus mødeaftner hver 14. dag. Noget der senere kan udvides til aftner med relevante foredrag og udflugter m.m.

Vi tror og håber, at fejringen af Flagdagen vil være et godt sted at vurdere interessen.

Så hvis du har meldt dig til flagdagsarrangement i Greve Kommune eller Solrød Kommune, har du mulighed for at møde os og måske komme med forslag til indholdet i et sådan fællesskab.

Vi er ikke på nogen måde selvskrevne som hverken bestyrelse eller aktivitetsudvalg, men byder gerne ind hvor det gavner. Det vil derfor være en styrke for projektet, hvis du har tid og lyst at bidrage med kompetencer og / eller god vilje. Måske brænder du for sommetider at stå for cafédriften, et aktivitetstilbud, at deltage i arbejdet i bestyrelsen, at søge posten som formand, være revisor eller blive suppleant med møderet og uden mødepligt?

Du skal naturligvis også være hjerteligt velkommen, hvis du bare har lyst til at møde op som du er og hygge dig med ligesindede.

Vil du være med?

Vil du, som tidligere udsendt for Danmark i international tjeneste med ”Det hvide Veterankort”, støtte oprettelsen eller deltage i Veteran CaféSydkysten, som rammen om vores skæbnefællesskab?
Eller har du ønsker og forslag til oprettelsen eller driften af den?

Under alle omstændigheder ser vi frem til at høre fra dig, enten på flagdagen eller direkte til en af os.

 

Initiativgruppen for VeteranCafé Sydkysten

Tonny Nielsen
+45 4062 3372

Ebbe Dag Christensen
+45 25 545 662

Ib Harbro
+45 4086 5899

www.facebook.com/VeteranCafeSydkysten

Mail: VetSydkyst@gmail.com